Oorsprong Fun & Fitness

Begin de jaren negentig was er in Europa een inline skate rage, die kwam overgewaaid uit de Verenigde Staten. Er werden in 1994 en 1995 meer dan 500.000 paar inline skates verkocht in België alleen al. Daar dit oorspronkelijk gezien werd als een sport voor hoofdzakelijk kinderen evolueerde deze discipline tot een volwaardige sport voor jong en oud. Vooral omdat verschillende medische onderzoeken uitwezen dat inline skaten één van de meest gezonde manieren is om aan lichaamsbeweging te doen. Gezonder dan bijvoorbeeld joggen, omdat de gewrichten van de onderste ledematen veel minder belast worden.

En bovendien heb je bij het inline skaten zowat elke spier in je lichaam nodig nl.: onderste ledematen (voet-, enkel-, kuit-, knie- en bilspieren), heup- en rugspieren, arm- en schouderspieren tot zelfs de nekspieren.

In bijna geen enkele andere sportdiscipline heb je zo een volledige work-out, zoals onze Amerikaanse vrienden het zouden zeggen. Getuige van deze stijgende populariteit zijn de enorme groei van "Night Skates" in zowel grote steden zoals New York, Londen, Parijs, Rotterdam, Brussel als kleinere gemeenten.

Kortom inline skaten is de ideale sport voor kinderen om de lichaamsontwikkeling te bevorderen en voor volwassenen is het een hele leuke manier om het lichaam fit en in conditie te houden eens men ervaren heeft hoe leuk het kan zijn om zich al rollend voort te bewegen.

Uiteraard geldt dit allemaal maar als men bepaalde regels respecteert en als men zich voldoende beschermt voor eventuele valpartijen. Daarom raden wij het uiteraard aan om eerst de techniek van het inline skaten aan te leren en daarvoor ben je bij ons dus op het juiste adres.

coponsors
2012. ISC Eeklo vzw
By Joomla 1.7 Templates