Materiaal Fun & Fitness

Inline Skates

De gemiddelde recreant zal ongeveer 1 à 2 keer in de week skaten en verlangt vooral comfort en stabiliteit. Jaarlijks komen er nieuwe modellen op de markt maar nieuwe trends kosten soms nutteloos veel geld. Wij adviseren daardoor dat je bij de aankoop van een paar skates in de prijsklasse van ongeveer 125 à 150 euro blijft. 

Je let vooral op de stevigheid en ook comfort van de schoen, stevig frame waarin minimaal 76mm wielen passen en een goede kwaliteit van lagers. Goede sluitingen van de schoen zijn ook belangrijk, bij goedkope modellen gaan deze vaak vrij snel stuk.

Hoe kies ik mijn maat?

Iedere voet is verschillend en ieder merk heeft zijn eigen vorm van schoen en zijn eigen matentabel. Het is dan ook belangrijk om aandacht te besteden aan de comfort en enkele punten:

  1. Uw tenen mogen niet tegen de schoentop zitten.
  2. Uw voet mag zekerst niet samengedrukt zijn.
  3. Uw hiel mag niet meer dan een centimeter losgaan.
  4. De zijwaartse steun van uw enkel moet efficiënt zijn.

Beschermers

Als beschermers gebruik je best minimaal knie- en polsbeschermers. Goede kwaliteit beschermers kosten in een duopakket ongeveer 40 euro. Wie zich iets meer wil beschermen kan ook nog elleboogbeschermers (20 à 25 euro) en een valhelm dragen. Prijzen van valhelmen variëren tussen de 40 en 125 euro. Wij adviseren hier de gewone prijsklasse ergens tussen de 60 en 70 euro.

Kledij

Om te skaten heb je geen speciale kledij nodig want je kan zowat alles dragen, van strakke jeans tot bikini. Algemeen mag skatekledij niet te strak zitten om de bewegelijkheid niet te beperken wij adviseren dan ook dat je kleren draagt waarin je je comfortabel voelt.

coponsors
2012. ISC Eeklo vzw
By Joomla 1.7 Templates