Fun en Fitness

Jeugd

Inline skaten voor beginners tot gevorderden. Op een speelse manier worden de basistechnieken aangeleerd en dit in combinatie met spelletjes. 

Volwassenen

Recreatief skaten voor beginners tot gevorderden. Aanleren en/of verbeteren van de skatetechnieken: starten, stoppen, draaien, rugwaarts rijden, toertochten, spelletjes, skate uitstappen, ...

Elke maandag in de evenementenzaal stedelijke sporthal (winter) of op de skeelerpiste achter het stedelijk zwembad (zomer) van 19u tot 20u30. Een proefles is mogelijk waarbij skates en bescherming beschikbaar zijn.

 

 

Trainingen Fun & Fitness

 

Alle info ivm seizoen 2016-2017 staat in deze brochure Infogazetsen 2016-2017

Zie ook de optie "Kalender" op onze website.

Oorsprong Fun & Fitness

Begin de jaren negentig was er in Europa een inline skate rage, die kwam overgewaaid uit de Verenigde Staten. Er werden in 1994 en 1995 meer dan 500.000 paar inline skates verkocht in België alleen al. Daar dit oorspronkelijk gezien werd als een sport voor hoofdzakelijk kinderen evolueerde deze discipline tot een volwaardige sport voor jong en oud. Vooral omdat verschillende medische onderzoeken uitwezen dat inline skaten één van de meest gezonde manieren is om aan lichaamsbeweging te doen. Gezonder dan bijvoorbeeld joggen, omdat de gewrichten van de onderste ledematen veel minder belast worden.

Lees meer: Oorsprong Fun & Fitness

Materiaal Fun & Fitness

Inline Skates

De gemiddelde recreant zal ongeveer 1 à 2 keer in de week skaten en verlangt vooral comfort en stabiliteit. Jaarlijks komen er nieuwe modellen op de markt maar nieuwe trends kosten soms nutteloos veel geld. Wij adviseren daardoor dat je bij de aankoop van een paar skates in de prijsklasse van ongeveer 125 à 150 euro blijft. 

Lees meer: Materiaal Fun & Fitness

coponsors
2012. ISC Eeklo vzw
By Joomla 1.7 Templates