Geschiedenis club

Samen met de sportdienst van Eeklo richten de families Caneele, De Pauw en Overmeire in 1986 RSCE, wat staat voor Rolschaatsclub Eeklo, op. De eerste competitie trainer was Philippe Gilson, iemand die vooral bekend is in het atletiek milieu. Er werd in de zomer getraind op de parking van de Hubo (toen nog Formido genoemd) en in de winter gingen de trainingen binnen door in de Stedelijke sporthal.

In 1990 nam Norbert Pauwels de competitietrainingen over en verzorgde Roel Overmeire de recreatietrainingen. In 1992 werd er door het stad Eeklo een 200m skeelerpiste, met oplopende bochten, aangelegd, achter het zwembad. Voor onze binnentrainingen dienden we echter uit te wijken naar de basketbalzaal omdat er in de grote sporthal en sportvloer werd aangelegd.

Eind 1995, wat het dieptepunt tot nog toe was voor onze club, hadden we minder dan 10 leden en nam Philippe Gilson de competitietrainingen opnieuw voor zijn rekening en Frank Fiers de recreatietrainingen. De reden voor deze zware DIP was volledig te wijten aan het feit dat wij in 1993 hadden moeten overschakelen van de klassieke rolschaatsen naar de inlineskates. Aangezien competitie-inlineskates 5 tot 10 maal duurder waren dan de gewone klassieke rolschaatsen haakte de ene na de andere af. Maar we hadden als club toen wel één enorm geluk, namelijk er was toen (1995) een enorme skaterage. De naam van de club, RSCE (Rolschaatsclub Eeklo), werd eveneens gewijzigd in ISCE (Inline Skating Club Eeklo).

In februari 1996 begon Frank met het geven van recreatie-inline hockey, omdat hij tijdens zijn snelschaatstrainingsstages in de Verenigde Staten verplicht werd om inline hockey te spelen. En dit om zo de behendigheid en explosiviteit te verbeteren in functie van het snelschaatsen. Via het inline hockey wilden we dus ten eerste onze snelschaatsers een alternatieve manier van trainen geven tijdens de wintermaanden en wilden we ten tweede ook op die manier leden aantrekken om hen op een spelende manier kennis te laten maken met het inline skaten in het algemeen en om van die kinderen dan snelschaatsers te maken ... MAAR ...dat draaide wel enigszins anders uit dan verwacht. De leden die zich bij ons hadden ingeschreven om hockey te spelen waren helemaal niet geïnteresseerd in de snelschaatssport, maar wilden enkel en alleen inline hockey spelen, alsook in competitie verband. Als club moesten wij daar uiteraard op inspelen ... in die mate zelfs dat wij op dit moment hoofdzakelijk een hockeyclub geworden zijn met nog slechts een paar snelschaatsers.

In 1998 startten wij ook met het geven van initiatiecursussen voor volwassenen. Dit om ook de ouders van de spelers en andere volwassenen de mogelijkheid te geven te skaten. Zo ontstond de afdeling Fun & Fitness volwassenen, die wekelijks trainen, deelnemen aan tochten in binnen en buitenland. Binnen deze afdeling werd dan nog eens een extra trainingsuurtje voorzien waar men de basispassen van het inline hockey kan leren. Want ja, inline hockey is nu eenmaal een leuk spelletje voor jong en oud.

In 1999 werd door het stad op het binnenplein van de skeelerpiste een skatepark gebouwd, dit om de Eeklose skateboarders en skaters een terrein te geven waar ze zich kunnen uitleven. Door de club werd een deels vaste, deels wegneembare boarding geplaatst in de basketbalzaal. Vanaf 1999 werd er dan door onze club deelgenomen aan officiële inline hockey wedstrijden.

In augustus 2002 werd er in de basketbalzaal een sportvloer aangelegd zodat wij zonder indoor accommodatie zaten. Er werd toen twee jaar getraind en wedstrijden gespeeld in de oude gebouwen van de vroegere meubelfabriek “Eikenlo” aan de Zeelaan. Dit zorgde ervoor dat wij zowat al onze jeugd recreatie leden zagen vertrekken. De hockeyploegen daar in tegen kregen meer trainingsuren en konden daardoor wel beter werken op sportief vlak.

In september 2004 werd onze skate accommodatie uitgebreid met een indoor inline hockey speelveld (met betonvloer). Deze zaal zorgt er voor dat we in Eeklo over een unieke skate accommodatie (200m skeelerpiste, skatepark en indoor skate hal van 40m op 20m). Nergens anders in dit land beschikt men over zo een accommodatie. Daardoor komen heel wat skeelerrijders (uit binnen -en buitenland) naar Eeklo op trainingskamp. Men kan dan logeren in het sporthome dat juist naast de skeelerpiste ligt en bij slecht weer kan men indoor trainen.

  • Fun & Fitness Skaten jeugd: 60 leden
  • Fun & Fitness Skaten volwassenen: 55 leden
  • Hockey jeugd: 55 leden
  • Hockey senioren: 25 leden
  • Speed: 14 leden

 

Om al deze mensen te kunnen begeleiden beschikken wij momenteel over twaalf trainers.

coponsors
2012. ISC Eeklo vzw
By Joomla 1.7 Templates